Som en spindel i nätet

känner jag mig. De senaste veckorna har varit intensiva veckor för mig. I våras träffades några SPES-medlemmar för att diskutera bildandet av en egen förening i Uppsala med omnejd. Vi träffades på Cafe´Storken i Uppsala, tog en fika och diskuterade. Det ledde till att vi beslöt att bjuda in Karin Johansson och Gunilla Wahlén från SPES huvudstyrelse till ett nytt möte. Där beslöt vi att försöka organisera en ljusmanifestation i Uppsala den 10 september, som är den suicidpreventiva dagen, instiftat av WHO och uppmärksammat över hela världen.

Sagt och gjort. Vi fördelade uppgifterna oss emellan, jag tog kontakt med Sensus, diakonin i Uppsala stift och Stadsbiblioteket samt lovade att även företräda Suicide Zero ,där jag är volontär. Några tog kontakt med Hjärnkoll och Balans samt skulle försöka få våra lokala landstingspolitiker att medverka i en paneldiskussion. Jag blev av någon anledning den som höll i alla trådar, sammankopplade folk med varandra m m. Det har varit en givande och rolig tid, samtidigt som det stundtals varit jobbigt. Två personer i gruppen drog sig ur, då det fanns en personlig konflikt med en person i en annan organisation, vilket är mycket tråkigt. Jag tycker att när det gäller en så viktig sak som detta och som vi alla jobbar för så får man lägga privata saker åt sidan.

Men i övrigt har vårt arbete förflutit fint. Jag har tagit kontakt med UNT, Uppsalatidningen, Annonsnytt samt Radio Uppland som lovat uppmärksamma ljusmanifestationen. Nu är det knappt en vecka kvar och jag är övertygad om att det kommer bli en ljus och fin minnesstund med sång av Angelica Örneholm, välkomsttal av prästen, ljuständning och tal av representanter från SPES (jag) och Suicide Zero  (Ludmilla Rosengren). Har du möjlighet så kom och delta – alla är välkomna!

SocialaMedier_uppsala

Annonser

Om elizza24

Nyfiken, änglamamma med stor familj. Make, tre söner - varav en i himlen, två sonhustrur och sex underbara barnbarn . En katt och en hund, också de i himlen med lillhusse. Där finns även mina föräldrar och svärföräldrar. Nyfiken på livet och det andliga, det vi inte kan se. Gillar att möta nya människor, se nya miljöer, smaka på andra kulturer. Utbildat medium hos MariaTherese Bohman Agerhill diplomerad våren 2015
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s